Χρήσιμες πληροφορίες

 

Οδηγός Υποψηφίου

Είτε κάνεις τώρα το πρώτο σου επαγγελματικό βήμα, είτε θέλεις να αναζητήσεις νέες ευκαιρίες που θα σε αναπτύξουν ως επαγγελματία, αυτό
που πραγματικά χρειάζεσαι είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας.

 

Κατέβασε το Adecco Jobs app!

Κατέβασε το app μας και απόκτησε πρόσβαση
σε όλες τις θέσεις που χειρίζεται η Adecco για λογαριασμό εταιρειών πελατών

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Οδηγός Υποψηφίου

Είτε κάνεις τώρα το πρώτο σου επαγγελματικό βήμα, είτε θέλεις να αναζητήσεις νέες ευκαιρίες που θα σε αναπτύξουν ως επαγγελματία, αυτό
που πραγματικά χρειάζεσαι είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας.

 

Κατέβασε το Adecco Jobs app!

Κατέβασε το app μας και απόκτησε πρόσβαση
σε όλες τις θέσεις που χειρίζεται η Adecco για λογαριασμό εταιρειών πελατών

Μπορείς συνεχώς να βελτιώνεσαι σε ό, τι και αν κάνεις. Ακόμα και οι καλύτεροι επαγγελματίες μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα.
Εδώ λοιπόν θα βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος επαγγελματίας.

Μαζί θα βρούμε τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει!

Με περισσότερα από 5.000 γραφεία σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Adecco είναι ο ιδανικός συνεργάτης σου για τη διαμόρφωση μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας.

Αναζητάς εργασία; Με την Adecco είσαι στον σωστό δρόμο: Θα βρούμε τη θέση εργασίας που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες, ικανότητες και δεξιότητες.

Θα σου δώσουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας και τις ανάγκες της θέσης, ώστε να μπορέσεις να αποφασίσεις ευκολότερα αν σου ταιριάζει.

  • Αναζήτησε τις διαθέσιμες θέσεις επιλέγοντας τα κριτήρια που θέλεις
  • Θέσε υποψηφιότητα συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.
  • Ενημερώσου για νέες θέσεις.

Στείλε τις ερωτήσεις σου στο: infogr@adecco.com

καταχώρισε το CV σου τώρα!

Συμβουλές και μυστικά αποτελεσματικής αναζήτησης εργασίας

Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι στο χέρι σου όμως να επιλέξεις την καταλληλότερη θέση για εσένα και τον ιδανικό εργοδότη. Για κάθε υποψήφιο το βιογραφικό σημείωμα και η πρώτη εντύπωση έχουν τεράστα σημασία.

Για να αφήσεις θετική εντύπωση, προτείνουμε να δώσεις μεγάλη προσοχή στον τρόπο γραφής του βιογραφικού σου και στην συμπεριφορά σου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Απλώς ακολούθησε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Συμβουλές σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα

- Χρησιμοποίησε μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά
- Ιδανικά φτιάξε το βιογραφικό σου σε Microsoft Word και χρησιμοποίησε συνηθισμένες γραμματοσειρές (Times New Roman ή Arial). Το μέγεθος της γραμματοσειράς θα πρέπει να είναι 11-12.
- Γράψε το βιογραφικό σου σε απλή γλώσσα και με ξεκάθαρη δομή.
- Αναφέρσου σε όσα περισσότερα προσόντα έχεις. Οι εργοδότες αναζητούν λεπτομέρειες που ίσως δεν περνούν καν από το μυαλό σου.
- Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής στο CV σου και μην αναφέρεις προσόντα που δεν έχεις. Οι εργοδότες ελέγχουν αν οι πληροφορίες είναι σωστές ή όχι.
- Αν θέλεις μπορείς να βάλεις φωτογραφία σου στο CV σου. Επίλεξέ την με προσοχή, ώστε να αντικατοπτρίζει το επαγγελματικό σου προφίλ.

Συμβουλές σχετικά με τη συνοδευτική επιστολή

- Ανάφερε γιατί θεωρείς πως κάνεις για τη θέση.
- Προσπάθησε να προσαρμόσεις το περιεχόμενο της επιστολής με τρόπο που να φανερώνει το κίντρό σου.
- Προσπάθησε να συνδέσεις το κίνητρό σου με τα οφέλη που μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία αν πάρεις τη θέση.
- Το μέγεθος της επιστολής πρέπει να είναι ανάλογο με την εμπειρία σου τη στιγμή της αίτησης για τη θέση
- Έλεγξε προσεκτικά το περιεχόμενο της επιστολής, ώστε να αποφύγεις γραμματικά και συντακτικά λάθη. Η επιστολή αυτή θα δώσει στον εργοδότη την πρώτη εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι και επικοινωνείς.
- Διατήρησε στην επιστολή σου από την αρχή έως το τέλος θετικό τόνο.

Η συνέντευξη

- Έλα προετοιμασμένος/η. Ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου με αυτοπεποίθηση και ικανότητες.
- Κάνε την έρευνά σου για την εταιρεία. Είναι πιθανό να ερωτηθείς σχετικά με την εταιρεία και θα κάνεις καλή εντύπωση εάν δείξεις πως ενδιαφέρθηκες και πως είσαι καλά ενημερωμένος.
- Να είσαι έτοιμος να εκθέσεις τους λόγους για τους οποίους είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση. Τι σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους άλλους?
- Πριν πας στη συνέντευξη καλό είναι να έχεις ξεκαθαρίσει τι στόχους έχεις. Ο δυνητικός εργοδότης μπορεί να σε ρωτήσει σχετικά με τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους επαγγελματικούς σου στόχους.
- Αναγνώρισε τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Παρουσίασε πώς έχεις βελτιώσει και διαρκώς βελτιώνεις τα αδύναμα σημεία σου και πώς αναπτύσσεις συνεχώς τα προσόντα σου. Το θάρρος του να παραδεχθείς τα μειονεκτήματά σου εκτιμάται πάντα.
- Σκέψου από πριν τι ερωτήσεις θέλεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Κάνοντας ερωτήσεις δείχνεις ενδιαφέρον για την εταιρεία και τη θέση και αποδεικνύεις την κοινωνικότητά σου.

Γενικές Συμβουλές

- Να είσαι ευγενικός/η, ήρεμος/η και με αυτοπεποίηθηση.
- Διάλεξε κατάλληλα ρούχα και πήγαινε μερικά λεπτά νωρίτερα στη συνέντευξη.
- Απάντησε στις ερωτήσεις ευθέως και με ειλικρίνεια. Αν μια ερώτηση δεν είναι ξεκάθαρη, μπορείς να ζητήσεις να την επαναλάβουν.
- Έλεγξε ξανά τα αρχεία που θα δώσεις στον εργοδότη: το CV σου και τη συνοδευτική επιστολή.
- Επιβεβαίωσε πως τα στοιχεία επικοινωνίας σου είναι σωστά. Αν σε επιλέξουν για τη θέση θα είναι κρίμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου.
- Δείξε θετική διάθεση και ξεκίνα με τη σκέψη πως είσαι το κατάλληλο άτομο για τη θέση.