Πόσο χρόνο από τη ζωή σου περνάς στη δουλειά; Προσθέσε τώρα και τον χρόνο που ξοδεύεις για να σκέφτεσαι τη δουλειά, να προγραμματίσεις τις υποχρεώσεις σου, να μετακινηθείς προς και από τον χώρο εργασίας σου.

Καταλαβαίνεις πως, δεδομένου ότι αφιερώνουμε τόσο χρόνο, η επιλογή εργασίας δεν θα πρέπει να είναι μια βιαστική απόφαση.

Παρακάτω, κάποιες συμβουλές για να επιλέξεις σωστά εργασία:

  • Εντόπισε τα δυνατά σου σημεία: Ξεκίνα λοιπόν από το να αναγνωρίσεις σε τι είσαι πραγματικά καλός/ή. Μήπως θα μπορούσες να κάνεις το “πάθος” σου καριέρα;
  • Δώσε βάση όχι μόνο στον μισθό: Δεν σου προτείνουμε φυσικά να ζήσεις τη ζωή σου ως εθελοντής (εκτός αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά), αλλά τα χρήματα δεν είναι πάντα το κλειδί της ευτυχίας. Θυμήσου τι αγαπούσες ως παιδί. Τα πάθη μας εκδηλώνονται στην παιδική ηλικία. Σου άρεσε η συγγραφή, αγαπούσες τα ζώα, διαπραγματευόσουν για τα πάντα; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται κάπου εκεί.
  • Ρώτησε τους κοντινούς σου ανθρώπους: Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι αντικειμενικός/ή σχετικά με ένα τέτοιο θέμα, γι ‘αυτό ζήτησε από τους ανθρώπους γύρω σου να σου πουν τι πιστεύουν πως είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Δεν χρειάζεται να το ακολουθήσεις, αλλά μπορείς να το σκεφτείς.
  • Εντόπισε προσωπικότητες που θαυμάζεις επαγγελματικά: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε εμπνέουν και γιατί είναι τόσο σπουδαίοι; Πώς θα μπορούσες να μιμηθείς την προσέγγισή τους στη ζωή και τις επαγγελματικές επιλογές τους;
  • Βρες το “πάθος” σου: Μπορεί να έχεις ένα χόμπι που σου προσφέρει απόλυτη ικανοποίηση. Ίσως να είναι το κλειδί για μια νέα καριέρα για εσένα – σου αρέσει να παίζεις πιάνο. Έχεις σκεφτεί να διδάξεις; Μήπως είσαι η ψυχή των πάρτι; Η διοργάνωση εκδηλώσεων μπορεί να είναι αυτό που αναζητάς.
  • Βρες τι είναι αυτό που μισείς: Απόκλισε αυτές τις επιλογές εξ αρχής. Αλλά θυμήσου, ακόμη και η δουλειά των ονείρων σου μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια λιγότερο ευχάριστα καθήκοντα.
  • Χρησιμοποίησε τα Social Media: Μπες σε fora, διάβασε blogs, δικτυώσου με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα και θα εκπλαγείς από την έμπνευση που μπορείς να βρεις εκεί.
  • Συμβουλεύσου τους ειδικούς: Μερικές φορές πρέπει να συζητήσεις απλά με κάποιον που γνωρίζει τις διάφορες επιλογές εκεί έξω και τι χρειάζεται για να φτάσεις εκεί. Θα μπορούσε ακόμη, με βάση τα προσόντα και τα ενδιαφέροντά σου, να σου προτείνει δουλειές που ίσως δεν έχεις καν ποτέ ακούσει ή σκεφτεί!

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε σε κάθε σου βήμα. Στόχος μας είναι να συνεργαζόμαστε με τους υποψηφίους, ώστε να τους βοηθάμε να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμική τους!