Σε αρκετές χώρες έχουν γίνει αναφορές για πολλές παραπλανητικές ενέργειες που χρησιμοποιούν το όνομα της Adecco. Σας ενημερώνουμε ότι κανένας εκπρόσωπος της Adecco δεν θα ζητήσει ΠΟΤΕ οποιουδήποτε είδους πληρωμή από υποψηφίους ή εργαζόμενους, που παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες μας, στο πλαίσιο διαδικασίας αναζήτησης εργασίας ή επιλογής προσωπικού.

Έχουμε ενημερωθεί ότι το όνομα και η επωνυμία ADECCO χρησιμοποιούνται σε αρκετές χώρες από πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τον Όμιλο Adecco. Tα πρόσωπα αυτά, αναρτούν αγγελίες για θέσεις εργασίας σε websites γενικού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιώντας το όνομα ‘Adecco’ χωρίς την άδειά μας. Επίσης, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτών των προσώπων, όπως π.χ. η αποστολή emails, επιστολών, οι τηλεφωνικές κλήσεις και άλλες ενέργειες δεν αποτελούν παρά αθέμιτες προσπάθειες για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα υποψηφίων που αναζητούν εργασία.

Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις παραπλανητικών ενεργειών που χρησιμοποιούν το όνομα της Adecco στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Γκάνα, στο Χονγκ Κονγκ, στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και στα ΗΑΕ.  

Πώς να προστατευθείτε

Προτού γνωστοποιήσετε προσωπικά σας δεδομένα, στοιχεία ταυτότητας ή τραπεζικού λογαριασμού στο πλαίσιο διαδικασίας αναζήτησης εργασίας, παρακαλούμε να βεβαιωθείτε ότι είστε σε επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Adecco. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε επικοινωνώντας με τα γραφεία της Adecco. Δείτε τα κατά τόπους γραφεία εδώ.

Να είστε επιφυλακτικοί με ανεπιθύμητα emails, μηνύματα, ηχητικά μηνύματα ή φαξ που αναφέρουν ότι προέρχονται από την Adecco. Eάν λάβετε τέτοια μηνύματα, επικοινωνήστε με τα γραφεία της Adecco για να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα είναι γνήσιο.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα τέτοιων ενεργειών, σας καλούμε να αναφέρετε το περιστατικό στις αρχές.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν επιθυμείτε να αναφέρετε περιστατικό παραπλανητικής χρήσης του ονόματος της Adecco, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Adecco στη χώρα όπου συνέβη το περιστατικό. Εάν η Adecco δεν έχει γραφεία στη χώρα αυτή, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση compliance@adecco.com ή www.aceconduct.com.

Εάν είστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα, επικοινωνήστε με την Adecco μέσω της τοπικής ιστοσελίδας.