Σε αρκετές χώρες έχουν γίνει αναφορές για πολλές παραπλανητικές ενέργειες που χρησιμοποιούν το όνομα και το εμπορικό σήμα της Adecco. Λάβετε υπόψη ότι κανένας εκπρόσωπος της Adecco ή άλλης συνδεδεμένης με αυτή, εταιρείας, δεν θα ζητήσει ΠΟΤΕ οποιουδήποτε είδους πληρωμή από υποψήφιο ή συνεργάτη κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ή διαδικασίας επιλογής.

Έχουμε ενημερωθεί ότι το όνομα και το εμπορικό σήμα ADECCO χρησιμοποιούνται σε αρκετές χώρες από πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τον Όμιλο Adecco. Tα πρόσωπα αυτά, αναρτούν αγγελίες για θέσεις εργασίας σε ιστοσελίδες γενικού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιώντας το όνομα ‘Adecco’ χωρίς την άδειά μας. Επίσης, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι επιστολές, οι τηλεφωνικές κλήσεις και άλλες ενέργειες αυτών των προσώπων δεν αποτελούν παρά αθέμιτες προσπάθειες για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα υποψηφίων που αναζητούν εργασία και συνεργατών.

Πώς να προστατευθείτε

Προτού γνωστοποιήσετε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, στοιχεία ταυτότητας ή τραπεζικού λογαριασμού στο πλαίσιο διαδικασίας αναζήτησης εργασίας, παρακαλούμε να βεβαιωθείτε ότι είστε σε επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Adecco. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε επικοινωνώντας με ένα γραφείο της Adecco στη χώρα σας. Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε στην ιστοσελίδα μας www.adeccogroup.com/worldwide-locations.

Να είστε επιφυλακτικοί με ανεπιθύμητα email, μηνύματα, ηχητικά μηνύματα ή φαξ που αναφέρουν ότι προέρχονται από την Adecco. Οι εγκληματίες μπορούν να επιχειρήσουν να στείλουν κακόβουλο λογισμικό ή να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες ή τους λογαριασμούς σας μέσω email, τηλεφώνου ή μηνυμάτων. Αν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, επικοινωνήστε με ένα γραφείο της Adecco στη χώρα σας για να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα είναι γνήσιο.

Εάν έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το οποίο δεν είστε αρκετά σίγουροι, προωθήστε το σε εμάς χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω ενότητα.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα τέτοιων απατών, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αναφέρετε το περιστατικό στις τοπικές αρχές το συντομότερο δυνατό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν επιθυμείτε να αναφέρετε περιστατικό παραπλανητικής χρήσης του ονόματος και του εμπορικού σήματος της Adecco, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Adecco στη χώρα όπου συνέβη το περιστατικό. Εάν η Adecco δεν έχει γραφεία σε αυτή τη χώρα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηcompliance@adecco.com ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.aceconduct.com.

Εάν είστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας στη χώρα σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας. Ένας κατάλογος των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε διατίθεται στον δικτυακό μας τόπο στη διεύθυνση www.adeccogroup.com/worldwide-locations.