Στην Adecco, η στρατηγική μας όσον αφορά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ευθυγραμμίζεται με τις βασικές δραστηριότητές μας και ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο μας, καθώς και στις ανάγκες των εργαζομένων, συνεργατών / υποψηφίων, πελατών, προμηθευτών μας και του ευρύτερου κοινού.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μακροπρόθεσμα η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί μόνο λαμβάνοντας υπόψη τις τρεις διαστάσεις της αειφόρου ανάπτυξης:

1 Οικονομική
2 Κοινωνική
3 Περιβαλλοντική

Στόχος μας είναι να ενσωματώνουμε οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές στη στρατηγική μας, ώστε να καλύπτουμε και τις τρεις διαστάσεις χωρίς συμβιβασμούς σε καμία από αυτές.

Κατεβάστε το CSR report 2015/16 εδώ.
Προηγούμενα CSR reports

Win4Youth

Ένας ακόμα χρόνος, μία νέα πρόκληση, έξι ακόμα φορείς που θα υποστηριχθούν

Ο όμιλος Adecco συνεχίζει μέσω του θεσμού Win4Youth τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση φορέων που κύριο σκοπό έχουν την υποστήριξη νέων ανθρώπων που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους τα εφόδια που χρειάζονται για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ο θεσμός Win4Youth διανύει φέτος τον 8ο χρόνο «ζωής» του. Είναι ένας θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας που σχεδιάστηκε για να δώσει υπόσταση στις αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος, βοηθώντας νέους ανθρώπους να κάνουν ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους και να βελτιώσουν τις μελλοντικές τους ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Τα χιλιόμετρα που διανύουν για το θεσμό εργαζόμενοι στον όμιλο, πελάτες και συνεργάτες εξασφαλίζουν στο τέλος του έτους την οικονομική ενίσχυση διαφόρων οργανισμών σε όλο τον κόσμο.

Το άθλημα στο οποίο αγωνίζονται και αυτή τη χρονιά οι εργαζόμενοι, πελάτες και συνεργάτες μας είναι το τρίαθλο. Χιλιόμετρα συγκεντώνονται και μεμονωμένα από το κάθε άθλημα – τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση. Με την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου συγκέντρωσης 4.300.000 χλμ, ο Όμιλος Adecco θα προσφέρει χρηματική δωρέα σε επιλεγμένους φορείς.

Φορείς που υποστηρίζει το Win4Youth το 2017

Θέλουμε να βελτιώσουμε στην πράξη τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δυσκολεύονται να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στον χώρο της εργασίας λόγω ηλικίας, κάποιας μορφής αναπηρίας ή άλλων παραγόντων. Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοί μας επιλέγουν τους μη κερδοσκοπικούς φορείς σε όλο τον κόσμο που θα υποστηρίξει το πρόγραμμα Win4Youth.
Το 2011 ένας από τους φορείς που έλαβε υποστήριξη ήταν “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το 2016 το “Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)”.

Δείτε εδώ τους φορείς που επιλέχθηκαν να υποστηριχθούν από το πρόγραμμα το 2017

Adecco Way to Work

40% των εργοδοτών δηλώνουν πως δεν μπορούν να βρουν νέους υποψηφίους με τις κατάλληλες δεξιότητες. Θέλουμε να αποδείξουμε πως οι νέοι μας μπορούν να έχουν αυτό που ζητούν οι σύγχρονοι εργοδότες.

Προσφέρουμε λοιπόν στους νέους τις συμβουλές και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να γίνουν οι υποψήφιοι που οι εργοδότες δεν θα μπορούν πια να αγνοήσουν.

CEO for One Month

Κάθε χρόνο προσφέρουμε την καταπληκτικότερη ευκαιρία πρακτικής άσκησης που έχει δοθεί ποτέ. Μάθε περισσότερα για το πώς ένας νέος αναλαμβάνει κάθε χρόνο τον ρόλο του Ceo for One Month.

μάθε περισσότερα

Experience Work Day

Την Άνοιξη, αφιερώνουμε μια ημέρα στους νέους υποψηφίους και τους δίνουμε τη δυνατότητα να γίνουν “η σκιά” των εργαζομένων μας.

Μπορούν να δουν πώς είναι να εργάζεσαι ως Οικονομικός Διευθυντής, Υπεύθυνος Λογιστηρίου, Υπεύθυνος Marketing, Σύμβουλος Πωλήσεων και σε κάθε άλλο ρόλο στον οργανισμό μας. Οι εργαζόμενοί μας για μια ημέρα γίνονται μέντορες των νέων και τους προσφέρουν συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας.

Πρακτική Άσκηση

Για να βρεις δουλειά χρειάζεσαι εμπειρία. Βοηθάμε τους νέους να την αποκτήσουν. Για τον σκοπό αυτό, ο Όμιλος Adecco προσφέρει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης (περισσότερες από 10.500 τέτοιες θέσεις έχουν προσφερθεί από το 2015)