Το “Experience Work Day” είναι μέρος του προγράμματος CEO for One Month. Σκοπός του προγράμματος είναι να διευκολύνει τους νέους κατά την μετάβαση από τις σπουδές στην αγορά εργασίας και να βελτιώσει την απασχολησιμότητά τους.

Ο Όμιλος Adecco έδωσε για ακόμα μία χρονιά την ευκαιρία σε νέους υποψηφίους που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας να ζήσουν μία ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία από τον κόσμο της εργασίας και να λάβουν καθοδήγηση για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα κατά τη διάρκεια του #ExperienceWorkDay, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019. 

#ExperienceWorkDay

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, νέοι υποψήφιοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου Adecco στην Ελλάδα έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν την καθημερινότητα των έμπειρων στελεχών του Ομίλου Adecco και να δουν από κοντά το αντικείμενο εργασίας τους στα διαφορετικά τμήματα του οργανισμού. Η πρωτοβουλία “Experience Work Day” αποτελεί μέρος του προγράμματος CEO for One Month, που στόχο έχει να υποστηρίξει τους νέους να αποκτήσουν χρήσιμη εμπειρία και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν κατά τη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Στις 17 Οκτωβρίου, ο Όμιλος Adecco άνοιξε τα γραφεία του στους νέους, τους έφερε σε επαφή με το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια τους προσέφερε πολύτιμη επαγγελματική καθοδήγηση.

Κατά τη διάρκεια του Experience Work Day οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη των καθημερινότητα των εργαζομένων του Ομίλου Adecco στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing, IT,  Λογιστηρίου και Διαχείρισης Μισθοδοσίας. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που οι εργοδότες αναζητούν από τους σύγχρονους υποψηφίους, καθώς και για τα μυστικά της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ένα διαδραστικό workshop έλαβαν συμβουλές για τη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος, για τη σωστή προετοιμασία τους πριν τη συνέντευξη, καθώς και την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή στο site του προγράμματος.

Δείτε το video με τα highlights της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019.