Tο «Experience Work Day» του Ομίλου Adecco καθοδηγεί τους υποψηφίους στο ξεκίνημα της καριέρας τους

Στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Experience Work Day υποψήφιοι σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία του Ομίλου Adecco και να δουν από κοντά την καθημερινότητα των εργαζομένων και το αντικείμενο των θέσεων εργασίας στα διάφορα τμήματα του οργανισμού.

 

Αθήνα 12 Απριλίου 2018 – Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, στις 24 Απριλίου θα αφιερώσει την ημέρα στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Θα υποδεχθεί στα γραφεία του υποψηφίους που βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας με σκοπό να τους καθοδηγήσει στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Η πρωτοβουλία “Experience Work Day”, μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM, είναι μια ακόμη ενέργεια του Ομίλου Adecco που στόχο έχει, μέσω πρακτικής εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας, να υποστηρίξει τους νέους που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, ώστε να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Τι είναι το «Experience Work Day»

Το «Experience Work Day»είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία του Ομίλου Adecco με στόχο να υποστηρίξει τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας υποψηφίους στα πρώτα τους βήματα δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της εργασίας σε μια πολυεθνική εταιρεία-ηγέτη στον κλάδο της.

Η πρόκληση στην οποία απαντά το «Experience Work Day»

Για πολλούς νέους, ο εντοπισμός της επαγγελματικής πορείας που ταιριάζει περισσότερο στα ταλέντα και την προσωπικότητά τους είναι η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική πρόκληση. Ταυτόχρονα, η μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία, καθώς και η απόφαση για την επιλογή καριέρας αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη ζωή των νέων, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλες  προκλήσεις. Από την άλλη πλευρά, η εμπειρία είναι μείζονος σημασίας για τη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας. Ωστόσο, η εμπειρία είναι αυτό ακριβώς που λείπει από την συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων.

Στην πρόκληση αυτή απαντά ο Όμιλος Adecco μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Adecco Way to Work™. Ως μέρος του προγράμματος αυτού, ο Όμιλος Adecco διοργάνωσε πέρυσι για πρώτη φορά, και επαναλαμβάνει και φέτος, την πρωτοβουλία “Experience Work Day” σε παγκόσμιο επίπεδο, ανοίγοντας τις πόρτες των γραφείων του σε όλο τον κόσμο, για να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας υποψηφίους. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά για μια ημέρα τους εργαζομένους του Ομίλου Adecco σε τμήματα και θέσεις της επιλογής τους, κερδίζοντας προσωπική εμπειρία για συγκεκριμένα αντικείμενα εργασίας.  Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Ομίλου Adecco θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες «μυστικά» επιτυχίας και συμβουλές. Οι συνεδρίες θα περιλαμβάνουν καθοδήγηση για τη σύνταξη βιογραφικού, για την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις, καθώς και συμβουλευτική σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους εργαζομένους στη σημερινή αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν ακόμα για τα ανοίγματα θέσεων εργασίας και τα προγράμματα πρακτικής άσκησης και κατάρτισης, που προσφέρονται από τον Όμιλο Adecco.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκδήλωση “Experience Work Day” απευθύνεται σε φοιτητές ή αποφοίτους με εργασιακή εμπειρία έως 6 μήνες. Οι συμμετέχοντες, με βάση τον κλάδο σπουδών τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αντικείμενο εργασίας που τους ενδιαφέρει και να λύσουν πιθανές απορίες περνώντας μια ημέρα δίπλα στους εργαζομένους της Adecco στο αντίστοιχο τμήμα. Δίπλα στα έμπειρα στελέχη της Adecco, θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη, εκτός από το αντικείμενο της κάθε θέσης, πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα οργανωμένο πολυεθνικό περιβάλλον, τις καθημερινές προκλήσεις, τις αναγκαίες δεξιότητες, τις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται.

Τα έξι τμήματα που μπορούν να γνωρίσουν από κοντά οι συμμετέχοντες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του “Experience Work Day” βάσει του αντικειμένου σπουδών τους είναι τα εξής: Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Πωλήσεων, Τμήμα Marketing, Τμήμα IT,  Τμήμα Λογιστηρίου και Τμήμα Διαχείρισης Μισθοδοσίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 17 Απριλίου. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, θα διεξαχθεί κλήρωση μέσω της οποίας θα επιλεχθούν οι τελικοί συμμετέχοντες.

Στο www.adecco.gr/way-to-work/experience-work-day αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στο Experience Work Day.

 

Το “Experience Work Day” είναι μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM που ξεκίνησε το 2013 με σκοπό να καταπολεμήσει την ανεργία στους νέους και την έλλειψη δεξιοτήτων, να αναπτύξει την απασχολησιμότητά τους και να τους βοηθήσει να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Μέσω του Adecco Way to WorkTM ο Όμιλος Adecco, παρέχει στους νέους ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και μαθητείας, καθοδήγηση σε θέματα καριέρας κι εκπαίδευσης καθώς και την ευκαιρία να γίνουν CEO for One Month.

Leave a Reply