Η ADECCO ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ (GLOBAL SPORTS & INCLUSION DAY)

• Ο όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις ανθρώπινου δυναμικού, φέρνει κοντά κορυφαίους αθλητές, εργαζόμενους και συνεργάτες του
• Μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, ο όμιλος Adecco αναδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση της διαφορετικότητας, της συμμετοχικότητας και της ευεξίας στην εργασία
• Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της Adecco τιμά τη Διεθνή Ημέρα Nelson Mandela με στόχο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για θετική αλλαγή

Περιθώριο βελτίωσης των πρωτοβουλιών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που προωθούν τη διαφορετικότητα στην αγορά εργασίας, προς αποφυγή του αποκλεισμού ενός σημαντικού αριθμού ταλέντων, διαπιστώνει ο Όμιλος Adecco. Ο όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις ανθρώπινου δυναμικού, γιόρτασε για πρώτη φορά φέτος στις 18 Ιουλίου την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού & Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, κορυφαίοι αθλητές, συνεργάτες και πελάτες του Ομίλου. Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού & Κοινωνικής Ενσωμάτωσης έχει στόχο να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής από τους εργαζομένους, που θα βοηθήσει στη βελτίωση της ευεξίας, της ομαδικότητας και της απόδοσής τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού & Κοινωνικής Ενσωμάτωσης αντανακλά τη φιλοσοφία και το πνεύμα δύο ακόμα παγκόσμιων προγραμμάτων του Ομίλου και συγκεκριμένα των Win4Youth και IOC & IPC Athlete Career Programmes. Το πρόγραμμα Win4Youth προτρέπει τους εργαζομένους του ομίλου να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες και ομαδικό πνεύμα συμμετέχοντας όλοι μαζί σε ένα επιλεγμένο άθλημα προκειμένου να επιτύχουν τη συγκέντρωση ενός συγκεκριμένου ετήσιου στόχου χιλιομέτρων. Το 2017, ο στόχος είναι η συγκέντρωση 4,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα εξασφαλίσει μία εταιρική δωρεά σε επιλεγμένους φορείς που βοηθούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μέσω των IOC & IPC Athlete Career Programmes, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), σε συνεργασία με τον Όμιλο Adecco, έχουν υποστηρίξει περισσότερους από 35.000 αθλητές από περισσότερες από 185 χώρες, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα καριέρας και τοποθετώντας τους σε θέσεις εργασίας.

“Η διαφορετικότητα μεταξύ εργαζομένων είναι “κεφάλαιο” και όχι απειλή για τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Οι διαφορετικές δεξιότητες, εμπειρίες και αντιλήψεις συνθέτουν ένα ανθρώπινο δυναμικό πολυδιάστατο, ευέλικτο και αποδοτικό στις συνεχείς αλλαγές, κάτι που επιτάσσει η σύγχρονη πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, ενώ η δυνατότητα άμεσης προσαρμογής σε νέα δεδομένα αποτελεί πλεονέκτημα που καθιστά τους οργανισμούς βιώσιμους μελλοντικά“, σχολίασε σχετικά ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας.

Αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, μαζί με άλλους κορυφαίους αθλητές, ένωσαν τη «φωνή» τους με εργαζομένους και πελάτες του ομίλου Adecco σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποφέρει η διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, εργαζόμενοι, συνεργάτες και πελάτες της Adecco συγκέντρωσαν περισσότερα από 700 χιλιόμετρα στο άθλημα της ποδηλασίας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο κ. Δημοσθένης Ταμπάκος σχολίασε σχετικά: “Με την κατάλληλη καθοδήγηση και μέσα από τη διεύρυνση των γνώσεων και των ενδιαφερόντων των αθλητών, καθώς και λόγω των δεξιοτήτων που έχουν αναπτύξει από την πολυετή δουλειά από μικρή ηλικία στον αθλητισμό, μπορούν να αξιοποιηθούν στον επαγγελματικό στίβο εκτός “σταδίων”, στη ζωή μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής αγωνιστικής τους σταδιοδρομίας“.

Πολλοί αθλητές δυσκολεύονται να βρουν εργασία λόγω της έλλειψης εμπειρίας ή προσόντων παρά το γεγονός ότι διαθέτουν πολλά άλλα θετικά χαρακτηριστικά και δεξιότητες, που οι εταιρείες χρειάζονται, όπως προσαρμοστικότητα, δυνατότητα να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις και προσήλωση στον στόχο να επιτύχουν. Οι παραολυμπιακοί αθλητές αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα εμπόδια λόγω των διακρίσεων εις βάρους τους και της ελλιπούς προσβασιμότητας, με αποτέλεσμα η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας να είναι συχνό φαινόμενο.

Περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο άτομα σε όλο τον κόσμο ή αλλιώς 1 στους 5, έχει ένα είδος αναπηρίας, ενώ όλοι κάποια στιγμή είναι πιθανό θα βιώσουν μία προσωρινή αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν πλήθος προκαταλήψεων σε καθημερινή βάση, ιδίως στον εργασιακό χώρο. Από την άλλη πλευρά, οι έρευνες δείχνουν ότι οι εταιρείες απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη όταν επενδύουν στη διαφορετικότητα:
– Υψηλό επίπεδο αφοσίωσης και αναγνώριση κινήτρων από πλευράς των εργαζομένων
– Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα
– Αυξημένη καινοτομία και δημιουργικότητα
– Καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης και ικανοποίησης πελατών
– Πρόσβαση σε νέες αγορές

Με στόχο να συμβάλει στην εμπέδωση των κοινωνικών και οικονομικών πλεονεκτημάτων που απορρέουν από τον αθλητισμό και την κοινωνική ενσωμάτωση, ο όμιλος Adecco προτρέπει κρατικούς φορείς και οργανισμούς να:
– Επενδύσουν σε προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης για όλους
– Προσλάβουν περισσότερα άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο
– Βελτιώσουν την προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις τους.

Leave a Reply